Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров отговори на критиките на решението за изгонването на руските дипломати от България.

„Чудя се това реакция на арестите на европрокуратурата ли е или истерията е плод на страха и ужаса, че е от днес България започна да получава пълните количества газ по азерската връзка и че след толкова много години на протакате и тупкане на топката България започва да се пробужда, да се освобождава и промяната продължава“, каза той.

Той припомни, че това което се случи с нотата не е прецедент и че преди година Чехия направи същото нещо със 70 души от тяхното посолство.

Гюров коментира и изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че дори през 2018 г. България не е гонила руски дипломати, въпреки скандала между Русия и Запада заради руския гражданин Сергей Скрипал - бивш двоен агент, станал жертва на атака със силно отровно бойно вещество.

„Тук си задавам въпроса дали, ако преди 4 години бяха взети правилните решения днес щяхме да бъдем тук и какво трябва да се случи, за да се разбере в тази държава, че българският национален интерес трябва да се отстоява независимо от всякакви чужди влияние“, каза Гюров.

Oще по темата
Според него за всички е ясно, че ситуацията на липса на реципрочност е от години и никой от парламентарно представените сили и управляващите не си е помръднал пръста да защити българският интерес.

„Може би, ако го бяха направили, ситуацията щеше да е коренно различна и нямаше да се занимаваме с този въпрос във време, в което напрежението между двете държави е високо“, коментира Гюров.

„Чухме от „Възраждане“, че Кирил Петков е опасен за България вероятно, позовавайки се на инструкции от говорителя на Кремъл Мария Захарова. Това означава, че Петков е опасен за руските шпиони и тяхната агентура в България и въпросът е затова ли е правителство е в оставка. Сега чуваме нови изявление от службите, кой ги притисна за два дни, за да си сменят мнението, защото Петков каза на закритото заседание, че има документи и ги цитира“, посочи още председателят на ПГ на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 година

Е това вечее е ново дъно - цензурират факта, че Възраждане вече имат над 30% подкрепа! Съвсем скоро ще има ново изчегъртване... към Белене!

35

Аз промяната

преди 1 година

ГЮРОВ ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ И ПЪПЪ ЧЕ ДА ОСВОБОДИШ В КАВИЧКИ БЪЛГАРИЯ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ГЕШЕВ ПРОБУДИ СЕ БЕ ГЕШЕВ КЪДЕ СИ

34

Тихомир

преди 1 година

Добре веее, някой ще каже ли най-накрая какъв е броя на "дипломатите" в посолството на САЩ в България, че тия от Продължаваме Параноидната (шизофрения) не спряха да приказват за "реципрочност". Дай да видим има ли реципрочност по отношение на броя на служителите, в посолството на големия бял задморски брат САЩ?

fallback