Снимка: БГНЕС
fallback

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, отколкото въпроса за името на следващия премиер. Това заяви председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов, цитиран от БТА.

„Тук въпросът не е за фигурата за възможния министър-председател, а като цяло да се намери формулата – дали става въпрос за ново правителство, което да си постави за цел да довърши четиригодишния мандат или да бъде с по-ограничен хоризонт и по-ограничен дневен ред, за да реши най-спешните проблеми в рамките на следващата година. Бихме обсъждали и такъв вариант, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкова политически лидери“, коментира Иванов.

Oще по темата

Според него подкрепа за излъчване на правителство с първия проучвателен мандат, който утре държавният глава Румен Радев предстои да връчи на „Продължаваме Промяната“, може да бъде събрана в рамките на този парламент.

„Топката е в полето на мандатоносителите от „Продължаваме Промяната“, те трябва да кажат каква визия имат“, отбеляза Христо Иванов. Според него могат да се търсят различни формули, като най-добрият вариант за страната е да бъде излъчено редовно правителство още с първия мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

Ристо , .,! Нв разбираш ли, че вашите -на теб и Гнома гаднярски номера няма да минат? Едва съберете гласове за влизане в НС, залепите се към някоя партия (преди към ГЕРБ) или коалиция, както сега, и започвате да дълбаете като мушики. Уж не сте участвали на двете срещи на Киро по изгонването на руските дипломати, но смяташ, че това е добрс постъпка! А вие с Атанасов, А.Агов, Б.Борисов или Урсула и Жозеп Борел ли ще ни намерите газ и нефт? В следващото НС without you!

40

Анонимен

преди 1 година

Червения Мравояд от ДС-арско кутило го слушат само болшевишкия джендърски башибoзук

39

Анонимен

преди 1 година

Тези псевдодесни,а всъщност прикрити и бивши комунисти,Костов,Инджев,Дайнов,Калин Злобакиев и многооо други,са точно като нацистите след Всв.Прикрити във времето с нови биографии.Срам,позор,криене и лъжи.Заслужават си позора!

fallback