Снимка: БГНЕС
fallback

Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов пред Нова телевизия.
„Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.
 
Хартиеното гласуване позволява по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.  

Коментар Божанов направи относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване: „Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите - машините са виновни”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Петър

преди 1 година

ДБ иначе са съвсем наясно, че няма да бъдат в следващия парламент!

52

ББ

преди 1 година

До Анонименг-н Божанов няма нужда от постове,може да работи за безбожни пари където иска по света с знанията си,остана да работи за България,хора като него са ви бариерата дпс-гроб...карадъя къде ще отиде ако не е слуга на доган и раша?с какво ще живее ако не краде бедните ни братя турци?схеми в земеделието и горите го хранят десетилетия?за г- Божанков...не се грижете,г-н Божанков е високообразован и способен...Българин и му Благодаря,че не ни предаде!Подкрепа!!!

51

ББ

преди 1 година

ако се явите заедно...мнозинство...руските лаячи квито и минуси и заплахи,каквито и манипулации нямат шанс,бъдете убедени,тръгнахте с Народа ни...и ограбващите ни като дпс-гроб...разкрачените БСП...бюлетините им виновни...не бре Народа ни порасна...децата ни пораснаха и не ви гледат и слушат...не се продават за ограбените на пеевски от народа ни 50 лв...нямате пари с който да ги купите...така ги учим от десетилетия...България не се Продава!!!

fallback