Според мен трябва да се направи всичко възможно да се опита да се създаде стабилно правителство в този парламент. Не бих казал кой да бъде премиерът - би могъл Кирил Петков, би могъл Асен Василев да е, и ако трябва - друг човек. Това заяви министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него най-важни са две неща: "Първо, да бъде стабилно правителство - да има мнозинство, на което да разчита за законодателната част. Второ, това правителство да продължава да движи България в правилната посока по отношение на приоритетите - европейска ориентация и реформи."

Още по темата
"Това трябва да се опитаме да направим. Ако не можем, ще отидем на избори, но според мен всеки отговорен политик трябва да се опита да направи първата част", смята просветният министър.

Според акад. Денков, изразни средства като "мафия", "едни пари", "национален предател" са неподходящи за Народното събрание.

"Един народен представител, един политик трябва да бъде пример. Той трябва да бъде пример за всички, от децата до най-възрастните. И тук има немалка доза разочарование. Виждам изключително много явни неистини, които непрекъснато се изливат по телевизията. Свикваме с това, а е пагубно. Трябва отново да се върне чувствителността, че има истина и лъжа. Може да има спор, но той трябва да се води с аргументи, а когато няма аргументи - тогава се лепят епитети", акцентира министърът на образованието в оставка.

Той коментира и резултатите от матурите след 7 клас и тревожните резултати от тях.

"Виждам, че хората се вторачват. Две точки нагоре или надолу, това няма толкова голямо значение. Трябва да видим какви трябва да бъдат конкретните промени, за да могат ученици и учители да знаят, че това, което се учи, е съобразено с възрастта на децата. Аз самият попаднах на учебници, в които се затрудних какво пише, нищо, че съм академик, та какво остава за един нормален родител", посочи акад. Денков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 1 година

...и това го разбра само за няколкото месеца управление на ПП , докато банкянския управлява 12 години

122

Стево П. от Зарата

преди 1 година

Този калпак след като ги приказва тези глупости,защо преди това не вземе да изкара "пръстите си" от ел. контакт !?Че кой се интересува вече от тези предатели от ПП, коитоуспяха само за няколко месеца да направят инфлацията 16%,да спрат природния газ от Русия и да предадат нашите сънародници в Македония.ВЪН ОТ ВЛАСТТА !!!

121

Грух

преди 1 година

Това е царско-комунистическо ***.