Снимка: БГНЕС

"Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска ефективност на политическия ни елит, показахме, че тази изборна система е дефектирала. Като че ли демокрацията се изхаби", заяви заместник-председателят на 47-ото Народно събрание Ива Митева в интервю пред БНР.

По думите й, когато си влязъл по пропорционалната система в парламента, най-достойното поведение е подаването на оставка и напускането му, както направи Елена Гунчева от "Възраждане".

Още по темата
Предсрочните избори са най-лошият сценарий, посочи Митева, която посочи като аргумент падането на избирателната активност с честотата на изборите.

Тя посочи още, че в партията й ИТН са категорично против връщането на хартиените бюлетини и бе категорична, че машината е преграда пред купуването на гласове.

Запитана дали биха подкрепили нов кабинет с мандатоносител ПП, Ива Митева посочи, че е много важно какъв ще бъде съставът на кабинета, както и кой ще бъде предложен за министър-председател.

„Вратите не са затворени. Прекалено много обидни думи изговорихме, прекалено много граници прескочихме, прекалено голямо разделение показахме. Най-лесният вариант е да отидем на избори“, посочи още тя.

Ако третият мандат отиде при ИТН, отговорното поведение би било да се опита, обясни Ива Митева и продължи: "Всеки е длъжен да опита. В името на българските граждани сме длъжни да опитаме. Надявам се, че няма да откажем да изпълним мандата."

Митева изрази мнение, че изборът за председател на НС трябва да бъде направен, когато бъде връчен първият мандат и се види "накъде отиваме".

Коментари Напиши коментар

160

1

преди 3 месеца

митева,най-отговорно ,ще бъде,да предложите,вашия султан-учиндолски за премиер,всичко друго е безотговорност,не да се крие като кадъна зад фередхе.

159

Айде айде

преди 3 месеца

Благодаря, не искам !

158

toti

преди 3 месеца

Ама вие там нима знаете що е отговорно или само ,,чинно''отговаряте като патоци на един стар болен паток !!! Само ми е жал за теб,щото си умна патка !!!