Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентарните партии не биха искали да "подложат крак" на увеличението на пенсиите. Това заяви икономистът от КТ "Подкрепа Ваня Григорова пред Нова тв и затова тя смята, че актуализацията на бюджета по някакъв начин и вариант ще бъде приета.

Oще по темата

"Никой от парламентарните партии не би искал да бъде този, който ще подложи крак на увеличението на пенсиите особено в предизборна ситуация в каквато очевидно се оказваме. Това е неизгодна позиция. Смятам, че по някакъв начин, в някакъв вариант, бюджетът ще бъде приет. Разбира се, че ще имаме и до колкото разбирам вече имаме наддаване през предложенията за бюджета, но огромната част от нещата няма как да се приемат", каза тя.

По думите й, това което от КТ "Подкрепа" искат да видят прието е искането за увеличение на минималната работна заплата и заплатите в публичния сектор.

"Понеже много пъти сме говорили за проблемите в градския транспорт и видяхме през последните няколко дни писмото, което е изпратено от Министерство на финансите на Министерския съвет, в което се препоръчва не да се отделят средства от държавния бюджет, а да се увеличи цената на билета, вчера в Столичната община вече е гласувано увеличение на цените за превозните документи за градския транспорт", съобщи още Григорова.

"За половин час билетът става 1,60 лева, а за един час – 2,20 лева. Това беше написано в публикациите, които препредаваха решението", добави тя.

"Има увеличение на цените за пенсионери, отменят се част от картите –т.е. тези промени са сравнително балансирани. Не смятам, че увеличението, такова каквото е заложено, ще успее да дофинансира дейността на градския транспорт и това по-скоро ще удари хората, за които 40 ст. са важни", смята икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Наблюдател

преди 1 година

Ами всичко построено (т.е. повечето от нещата които ги има и днес) от тези пенсионери беше "приватизирано" - т.е. окрадено и раздадено на наши другари. После ни обясняват че не са работили и за това нямало да имат пенсии а подаяния. Това което се вижда обаче е че тези които не са работили тогава, не работят и сега. Наричаме ги политици, калинки, нагаждачи итн и3мет.

15

към к.18

преди 1 година

Закрийте го този псевдоинститут: тази централна служба към МТСП нито е институт,нито си върши съвестно работата! Оказа се, че е слуга на този, който беше 12 години на власт. За разлика от ГИТ, които не са подлизурки и отсъждат професионално и с достойнство, а не правят коленки пред силните на деня! Киро,А. Василев, Нинова, Гьоков, отивайте си! Г-н Борисов, засрами се, защо мачкаш възрастните хора или за бивш премиер от ГЕРБ всичко е позволено!

14

Анонимен

преди 1 година

Обратно: мин.Гьоко и чиновничките на НОИ начело със своя ДИРЕКтор заради пропуснатите от Боко Бъ цели 6 години ( два периоди по 3 години) отязаха повишението с 12,5% на половината пенсионери! И един чиновник от НОИ на отказа на жалбата на случил се при него пенсионер написал с главни букви: ОТКАЗВАМ ДА ПОВИША ПЕНСИЯТА ! Просташки истории на НОИ, чийто шеф и Гьоко вместо да се извинят застанаха зад Б.Б.Това си беше чистопробна наглост! Вицепремиерите Нинова и Василев също замълчаха.

fallback