Общ преглед
Външната комисия в НС успя да събере кворум и започна заседанието си.

Като първа точка от дневния ред е представяне на становище и информация от Министерството на външните работи за френското предложение.

Министър Теодора Генчовска го представя пред депутатите.

Преди да бъде гласуван дневният ред, председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов настоя изслушването на министъра на външните работи да отпадне като точка от дневния ред.  

Ангел Георгиев от "Възраждане" предложи отлагане на заседанието на комисията, докато не бъде представено това, което е направено от Министерския съвет. От ДПС и ГЕРБ-СДС настояха, освен обсъдени, проектите за решения да бъдат и гласувани от комисията.

Внесените проекти на решения да три.

Проектът на решение на ДПС е внесен още вчера и е за одобрение на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на РСМ и Албания.

Предложението на ГЕРБ-СДС е внесено днес и предвижда предприемане на действия от Министерския съвет на Република България за одобрение на проекта на Преговорната рамка и проекта за Заключение на Съвета на ЕС за европейската интеграция на РСМ.

Третият проект на Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България", е внесен днес и е във връзка с разширяването на Европейския съюз и процеса на преговори на Република Северна Македония. В него се предвижда прецизиране на текста на проекта на заключенията на Съвета, така че да гарантира вписването на българите в конституцията на РСМ в разпоредбите, в които са споменати други народи, на равна основа с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар