Снимка: БГНЕС
fallback

 „Аз съм присъствал на коалиционни съвети и мога да ви кажа, че това, което се говори, е истина. Искаха се допълнително милиарди в 12 без 5. Ще мине ли бюджетът такъв, какъвто е одобрен и балансиран от тези, които са го правили? В момента от ДПС има 130 предложения, а това е нов бюджет.

Oще по темата
Това е проблем за хората. В 12 без 5 да правиш предложения като за нов бюджет“. Това коментира депутатът от БСП Иван Ченчев пред БНТ.

Това, че вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков беше успешен, не е добре за България. Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото с подкрепа на бюджета.

„Иначе пенсиите няма да се актуализират, младите семейства няма да получат данъчните облекчения, а работниците няма да имат повече пари за храна през ваучерите. Докато има шанс, ще настояваме. Тук не става дума за власт, става дума за българските граждани. Винаги е ставало дума за тях, но някои играчи подходиха по друг начин и хвърлиха държавата в хаос като ИТН.  По-безотговорно нещо от това не се сещам. Заради его или егото, което опира до пари.“ - заяви той.

Това, което той отчете като грешка, е липсата на достатъчно добра комуникация в коалицията. И посочи, че за този хаос някой трябва да носи отговорност.

Ченчев апелира за съгласие, за да се актуализира бюджетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

Г-н Ченчев, кажете може ли вие да живеете н-р с една пенсия от 800-1000 лв. на месец - за храна, лекарства, ток, вода при тези цени. А болшенството пенсионери работили по 45-46г. трудов стаж са с пенсии около 500- 700 лв. Как ще го обясните? Защо още януари не преизчислихте старите пенсии както трябва, а сега турсите причина.

33

лято е

преди 1 година

И сух седжук ще има

32

Аз промяната

преди 1 година

ЧОВЕКЪТ ОТ БКП МИСЛЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ УЖАСПОТРЕС ЧОВЕЧЕ НЕ ВИЖДАШ ЛИ БЪ.ГАРИЯ ЧЕЕ В ТРЕСАВИЩЕ И ПОТЪВАМЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕОТ ЕВРОПА НУЛЕВАЦИ КЪДЕ Е ПОДКРЕПА ЗА БЪЛГАРИТЕ ЗА ОГРООМНАТА ИНФЛАЦИЯ КЪДЕ Е ХЕМУС ЗАЩО НЕ СТРОИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗАХЕМУС МАНТИНЕЛИ НЕ ОСТАНАХА ПО ПЪТИЩАТА А ЗА ТРИГРАД РЕМОНТ ОБЩИНИТЕ ФАЛИРАХТЕ ЧЕ КМЕТОВЕТЕ БИЛИ ОТ ГЕРБ А ЧЕ ТАМ ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ Е КАК БЕ ЩЕ ГИ НАКАЖЕМ НИЕ СМЕ ВЕЛИКИ ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОРБКП БИЛИПРОМЯНАТА

fallback