Снимка: Facebook
fallback

Симпатизанти на ВМРО начело със съпредседателите на партията Ангел Джамбазки и Александър Сиди излязоха на протест пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в столичния квартал Банкя.

Причината е решението на Борисов партията му да внесе проект на решение в Народното събрание за одобрение на предложената от Франция преговорна рамка за членството на Северна Македония в ЕС.

На живо включване във Facebook от Ангел Джамбазки се видя, че имаше спречкване между привърженици на ГЕРБ и протестиращите. "Вътре има малки деца", каза един от мъжете.

Протестиращите носят плакат с надпис "Не предавай македония", те запалиха и димки.

"Живеем в съдбоносни времена и трябва да вземем съдбоносно решение за бъдещето на Македония", заяви Джамбазки.

"Въпреки късния час, в който не ходиш на гости освен ако не си поканен, дойдохме да зададем няколко въпроса на човека, с когото управлявахме заедно. Но очевидно няма да се срещнем с него, видяхме се с негови привърженици", каза още евродепутатът.

"Това, което искаме да кажем на господин Борисов е, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни сделки, тя е повече от всчико и това, което трябва да се направи в следващите дни, е да не се допусне националното предателство. Не трябва да се подкрепян подкрепян протокол,  в който няма гаранция за правата на българите в Македония", допърни Джамбазки и заяви, че не са дошли да се бият с никой. "Прехвърчат искри, това е нормално. Събрали сме се хора, които се палят по тези теми", каза още той.

Вчера привържениците на ВМРО, отново начело с Джамбазки, бяха обсадили дома на премиера Кирил Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

ъхъъ

преди 1 година

Мафията си купи още време за да си изчистят далаверките, че ги хванаха сгащени. Остава им само да бягат за да може да отърват кожата. За това събориха правителството, това което следдва обаче е сечене на глави от Кьовеши и Магнитски. Дупе да им е яко

166

Мдааа

преди 1 година

ЛъжеПАТРЕОТИТЕ решиха да качат няколко гласа като се обяват против стария им работодател !Егати смешните ***, същите като Възраждане

165

Anonymus

преди 1 година

Искахте да свалите ПП, свалихте ги.. Сега ще се окаже, че те не са били лошият герой.

fallback