Снимка: архив, БГНЕС

Правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Република Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Още по темата
Това става ясно от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред "Дневник".

По думите й премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Северна Македония - да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

Бориславова коментира и проваленото днес заседание на Народното събрание. „Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост", каза Бориславова. По думите ѝ в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи получаване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase