Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase