Снимка: БГНЕС
fallback

Аз лично не съм виждал такъв план за капиталова подкрепа на българския бизнес чрез грантови схеми и финансови инструменти в сферата на производството и услугите. Ние бяхме поне до началото на юни в коалицията и такъв план не беше представен. Това каза от парламентарната трибуна председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ИТН Любомир Каримански.

„До средата на 2022 година трябваше да се изготви времеви план за предложените от другите групи реформи с разчети за тяхното финансово осигуряване“, заяви той и допълни, че се има предвид „всички онези сектори, които са приложения на коалиционното споразумение“. По думите му такъв план не е направен или представен.

„Второ, липсва въвеждане на цялостно капиталово бюджетиране в държавата до средата на 2022 година и приемане на многогодишна капиталова програма като част от бюджета, задължително използване на анализ разходи и ползи, отчитане на ефективността от капиталовите инвестиции пред обществото“, каза още Каримански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Ерджан

преди 1 година

Сбирщината за по-кратко наречена итн,от първа пол. сила отиде на куйрука,с тенденция да изчезне напълно от "радарите" на българския народ.Попският зет и Т.Й.повредиха партийката на Слави и днес,тя не подлежи на ремонт,затова отива в фабриката за отпадъци.А иначе,съвестта на Каримански е чиста.Дали е така и той не знае.

8

Lina

преди 1 година

Ех , каръмански бей - да беше предложил ти , или беше зает да изпълняваш поръчката за бнб? А ти къде беше, какво предложи, любопитно ми е африкански с детската тениска от какво точно разбира, в какво е капацитет, защото и името не може да си напише без грешки. Ама не се тормози - ей сега ще вземете мандата и ще излезете на открито с доган и бочи. Или ще връщате $$$$ , друг изход за ВАС няма.

7

Анонимен

преди 1 година

А вие план имахте ли?А програма?Къде са,бе?

fallback