Снимка: БГНЕС
fallback

В отговор на въпрос дали „Продължаваме Промяната“ (ПП) има друг човек, когото да предложи за поста министър-председател, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев заяви, че тази тема не е обсъждана. Коментара си той направи за предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Събев каза, че смята, че смяна на поста министър-председател винаги е възможна. „Самият Кирил Петков потвърди, че стига да продължаваме промяната в тази посока, за него не е важно само да е премиер“, коментира той. Министърът уточни, че лично е поел обещание към Кирил Петков и вицепремиера и финансов министър Асен Василев, влизайки в правителството. „В момента, в който те не са (в управлението, бел. авт.), аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията заедно с тях“, каза Събев.

По думите му Кирил Петков и правителството са доказали, че са диалогични, но без да „правят сделки“ за неща, които биха увредили обществения интерес.

Попитан за развоя при гласуването на вота на недоверие идната седмица, министърът каза: „Вариантът е 60:40 в полза на това да мине вотът на недоверие, но 40 процента са различни от нула. Ние ще се борим докрай, защото сме дали обещание да променим тази държава, и нито за секунда, независимо от някои грешки, които сме допускали, не сме се отклонявали от тази посока“.

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, 21 юни, от 11:00 часа. На заседанието ще се състоят разисквания по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на министър-председателя Кирил Петков. След дебатите по вота следва гласуване, което според правилника на парламента трябва да се състои не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Бебе

преди 1 година

Това правителство не го интерисуват никакви закони и конституцията. Готови са да минат през трепове само да останат на власт. Това за борба с мафията са празни приказки защото те са част от нея.

69

Срам

преди 1 година

Събев да каже с колко си купи премиерския пост. Да се маха от управлението и да отива да прави жп линията София-Етрополе.

68

Анонимен

преди 1 година

Дедо Еконтий, не смятай, ами си стягай куфарите и марш обратно в Еконт. Да уволниш някой друг мързелан, че много се разпуснаха, откакто стана министър. Една кирлива пратка не могат да оформят!

fallback