Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Решението ми не е спонтанно, а резултат от размисъл за това как нещата се движат в парламента. За моето решение допринесе начинът, по който се отнасяха с депутатите в парламентарната ни група – отношение като господар към роби. На нас ни се вменяваше, че ние сме нищо, а Слави Трифонов е всичко и каквото той каже, това ще се прави". Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, който напусна парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). И допълни, че червени лампи е имало и преди това.

Oще по темата

"Можех да го направя по-рано, но имаше някаква нерешителност у мен… Имахме надежди, обещаваше ни се, че нещата ще се променят. Когато ни се разпореди да се гласува с ГЕРБ, стана ясно, че няма смисъл да се стои в партия, която е загърбила нещата, заради които хората са я включили в политиката. Това преля чашата", призна той.

В предаването "Неделя 150" проф. Радулов допълни, че политиката има грозно лице, което не се вижда, докато не влезеш в нея.

"Партиите в България са такива, че не търпят различното мнение", посочи той.

Според него в групата на ИТН "има хора, които са честни и не желаят да играят ролята на гумен печат".

"От там ще има и гласували срещу падането на правителството, и гласували "въздържал се". Мисля, че по-скоро вотът на недовиерие няма да мине", коментира Радулов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Кико

преди 1 година

Завидя му на своя колега Рашкоф, двама служители на ДС , единия министър другия го пъдят от всякъде!

119

карачанаков

преди 1 година

До Stamen Защото така са му наредили на ченгето,а те ченгетата са изпълнителни слушат господаря си ,отношенията в ченгеджийницата са като господар към роби

118

Stamen

преди 1 година

След като отношението е като господар към роби, защо напускаш парламентарната група и ставаш независим депутат, а не напуснеш парламента, бе аланкоолу? Напусни парламента и стани свободен човек. Това е честната позиция в ситуация като твоята.

fallback