Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Кирил Петков коментира по време на дебата за искането на опозицията за предсрочно освобождаване на шефа на НС Никола Минчев, че предателството, което ИТН ще направят днес, ще е очевидно за всички.

Oще по темата

„Вече 2 часа слушам тази дискусия и през цялото време се чудя защо 120 депутати слагат най-големият приоритет днес да е смяната на Никола Минев. Нима оставката на Минчев е по -важна от цените на тока, нима е по- важна от нивата на пенсиите, нима предпочетохте днес да прекарате повече от 2 часа като по -важна тема от данъчните облекчения за младите семейства, вместо да приемете 22 важни закона, за да усвоим 12 милиарда от Плана за възстановяване, а вие казахте, че всичко това не е важно, а по-важна е смятана на Минчев“, отсече той.  

Според него Минчев е един много добър професионалист и това го казват всички, дори опозицията.

„Може би се страхувате, че Минчев ще води това Народно събрание да приеме закони като този на Антикорупционната комисия, може би ви е страх, че Бойко Рашков ще я оглави, може би ви е страх, че ще има съдия, който да ревизира дейността на главния прокурор“, настоя Петков.

Той се обърна към депутатите от ГЕРБ с думите: „Ако си мислите, че с днешното освобождаване на Минчев ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас, няма, официално ви го казвам“.

„За ДПС - ако си мислите, че ще намалим броя на сигналите, които изпращаме в европрокуратурата и че Пеевски е един от най – корумпираните, които американското правителството е обявило в България, няма“, каза премиерът.

„За ИТН – между вас има честни хора, но ние знаем натиска, на които сте подложени от лидерите на ИТН и  предателството което ИТН ще направят днес ще е очевидно за всички“, отсече още Петков.

Премиерът попита депутатите от „Възраждане“, които говорят за патриотизъм и българщината, а днес като натиснат бутона за освобождаването на Минчев заедно с ДПС, как ще го обяснят.

 „Ето това е задкулисието, срещу което се борим всеки ден“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

262

Иван радоев

преди 1 година

Патологичния лъжец от Канада говори за предателство ха ха ха ще падна

261

Ямболски ZV цървул

преди 1 година

Просто Киро,от къде украинският посланик знае с какви единици техника разполагаме от всичко въоръжение? Изтекла е информация...Защо ? ТОВА Е ВОЕННА СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ,КОЯТО ЗАСЯГА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!!!!! Защо не се задействаш да разбереш от кой е изтекла?!?!?

260

Ямболски ZV цървул

преди 1 година

Зомбитата ,нацисти,предатели се ЛИКВИДИРАТ!

fallback