Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, Асен Василев, депутати и министри от управляващата коалиция излязоха при протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на предсрочно освободения от поста председател на парламента. Заедно с хората те скандираха „Никола“.

Петков с мегафон се качи на циментовата платформа до стълбището пред централния вход. Оттам той призоваваше, че заедно могат повече. България има целия шанс да бъде европейска, нормална страна. Само заедно можем да го направим, добави Петков. Протестът в подкрепа на Минчев се превърна в политически митинг.

"Това, което видяхте днес, беше само една малка стъпка. Ще завоюваме обратно държавата. Никола Минчев беше човекът, който започна този парламент. Приятели, едно ви обещавам - че, докато стоим тук прави, няма да дадем България на тези мафиоти. Дали си с бранда ИТН, Възраждане, ГЕРБ, ДПС - това е едно и също задкулисие. Промяната дойде!", каза премиерът Петков, който развя българското знаме на входа на НС и добави: "България има целия шанс да стане една европейска държава".

"Преди малко Йордан Цонев каза, че с протести се сваляло правителство, но не се запазвало, мисля, че можем да го опровергаем", каза вицепремиерът Асен Василев.

На свой ред Никола Минчев благодари за подкрепата.

При протестиращите пред парламента дойде и министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и се ръкува със събралите се.

Корнелия Нинова също се качи на своеобразната трибуна да се изкаже, но бе освиркана от множеството, съобщи БГНЕС. Тя каза, че днес е започнала истинската битка с мафията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase