Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова обвини опозицията, че иска да свали кабинета, но не предлага алтернатива.

„Била съм депутат и сме водили ожесточени битки със задкулисието и премиера Борисов. Познаваме всички маниери на това задкулисие  – опитаха да ни купуват, омаскаряваха ни, на мен ми правиха три пъти партиен преврат, виждала съм цялото задкулисие. Това бяха много тежки 5-6 години на опозиция на БСП, но издържахме и заради това продължаваме днес в кабинета „Петков“, защото имаме цел и съмишленици и ще продължим да водим битката“, отсече тя.

„Такова разрушително политическо озверяване като това, което се случва в последните дни не съм виждала. Разрушително без грам мисъл какво ще стане утре, как ще изкараме есента, разрушавате, но не предлагате“, обърна се тя към опозицията.

Още по темата

Според нея алтернативата на настоящата власт е коалиция на „Възраждане“, ДПС, ГЕРБ и ИТН.

„Виждали сме в годините, когато се борихме със задкулисието всякакви безпринципни договорки, но това което се задава като алтернативна коалиция няма нито принципна, нито ценността стойност. Как се съчетава желанието на „Възраждане“за напускане на НАТО и ЕС с така ярко демонстрираните евроатлантически ценности на ДПС“, отсече Нинова.

Вицето увери, че ДБ и БСП са заедно в управлението, защото имат обща цел - промяна на модела на мафията на задкулисието, което се е окопитило в последните седмици.

„Мафията и задкулисието нямат цвят и партия,  нито идеология освен една – злоупотреби, кражби на гърба на народа. ГЕРБ и задкулисието направиха корупцията законна и така я направиха ненаказуема. Днес мафията и задкулисието имат друг подход - корупцията стана секретна всичко, което разкрихме беше засекретено. Имаме нова мода секретна корупция. Това няма да спре волята ни и желанието ни да се борим с нея“, настоя соцлидерката.  

Според нея РМС не е тема, а тя е била изкуствено повдигната и манипулирана, за да придадат патриотичен образ на хора, които искаха през това време да крадат безнаказано.

„Темата днес е задкулисие срещу правила и ред, кражби срещу справедливост, незаконно обогатяване на една клика срещу доходите на хората, образованието, справедлива съдебна система. Вашето предложение е връщане на статуквото,ние сме от другата страна“, каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase