Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият министър Асен Василев отрече премиерът Кирил Петков да е призовавал за етническо противопоставяне, както твърди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата

„Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 години ДПС е в политиката и най- бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим срещу хората, които гласуват за вас, а срещу хората, чийто банкови сметки вие пълните с начините си на управление, със задкулисните сделки и с диалог, който проповядвате и който е за това как да се краде, този диалог няма да продължи, ние в такъв диалог няма да влезем с никой“, отсече Василев.

„Говорите с надеждата, че ние сме нещо временно, което ще отмине, няма да отмине, това е началото на една промяна, която българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи независимо от опитите да се сформират безпринципни мнозинства, които имат за цел само едно – да продължат всички схеми, които ние започнахме да спираме. Това е в основата на вашето мнозинство и знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички съседства на парламентаризма“, настоя Василев.

„Казвате, че най- добрата антикризисна мярка ще е оставката на правителството, но ще най-добрата мярка за кюлчетата,  защото са в криза, толкова дълбока криза, че вие сте готови да се прегърнете с „Възраждане“, че да свалите това правителство. Толкова е дълбока кризата за хората, които ви дърпат конците и си седят в Сараите и оттам се опитват да управляват държавата“, обърна се министърът към Карадайъ.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase