Снимка: БГНЕС
fallback

Забавянето на държавния бюджет може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа.

Oще по темата
Не вярвайте на твърдението, че социалните мерки могат да се гласуват и да не се гласува държавният бюджет.

Това заяви вицепремиерът и министър на индустрията Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на кабинета, съобщи БГНЕС.

Тя предупреди, че негласувайки централния бюджет, а приемайки разходите за пенсии, значи, че няма откъде да дойдат приходи за пенсиите.

"Днес с гласуването на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" беше отхвърлено решението да се гласува актуализацията на държавния бюджета. Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно за хората и вредно за държавата", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

до Аз

преди 1 година

Така ще разсъждава и "той", който сега се осигурява на МРЗ, и ще разказва за "изедниците", които сега се осигуряват на МхОД. И за сведение отдавна пенсийте се изчисляват по методика еднаква за всички.

59

АЗ

преди 1 година

Тавана на пенсиите се вдига от скромните 1500лв. на още по-скромните 3400лв. Всички знаем кои взимат тавана. Онези, дето сме ги хрантутили на държавната софра цял живот - родителите на сегашните управляващи и маса клатик*рковци, дето сега се пенсионираxa. Пенсиите на нормалните хора се вдигат с малко. Докога ще ни крадат определени обръчи от фамилии? Гнусни ***! Това вдигане на пенсиите е поредното източване на пари от оптределени хора.

58

Анонимен

преди 1 година

Нинова е съвършено права. Без големия бюджет, няма как да влязат в сила малките. Грабителите на народа - добре ги запомнете- за пореден път показват платената си предателска същност! Един ден ще бъдат съдени за геноцида над българите - за десетина години унищожиха физически милион и половина българи!Пари има, пари винаги е имало, но ги пазят за чекмеджетата и офшорките. Мизерните заплати и мизерните, неактуализирани от години пенсии, обричат много почтени хора на мъчителна смърт! Запомнете ги!

fallback