Снимка: БГНЕС
fallback

“След като опозицията постигна целта си правителството да няма мнозинство, топката отива в тях. Те могат да свалят кабинета. Няма такава заявка до момента, но могат да го направят.

Oще по темата
Според мен не смеят да управляват под никаква форма”. Това обяви пред Нова Нюз представителят на Демократична България в Европейския парламент Радан Кънев.

Той предложи скандинавския модел на управление.

"“Там винаги е кабинет на малцинството. Партията, която е спечелила изборите, с лидера си начело, договаря законодателната програма с опозицията", добяви Кънев.

“Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!. Най-грозното нещо, което може да се случи в българската политика, е злоупотребата с многовековнатата национална трагедия за политически сили”, каза Кънев.

Той подчерта, че при евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС отново ще е нужен диалог с опозицията.

“На база поведението на лидера на ГЕРБ, не виждам нивото на политическа култура, което е необходимо на България. Виждам опасно махленско ниво, което би било търпимо в една безоблачна ситуация, но е много безотговорно в ситуация на дълбока криза, която той отрича”, каза Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 1 година

Тоя ше е сред първите, които ше ги връхлети маймушката шарка

61

Анонимен

преди 1 година

радане ,геи парада е в събота .

60

АГНЕШКА ГЛАВИЧКА

преди 1 година

се надигна от казана с чорбата и пак се върна да къкри при брюкселското зеле

fallback