Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев излезе с нестандартно предложение към втория и третия на вота в София – независимата Мая Манолова и десния Борислав Игнатов.

Според него столицата наистина може да има нов кмет и той да не е Мая Манолова.

Още по темата

"Чл. 452 ал. 8 от новия ИК дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа", посочи той в социалната мрежа Facebook.

"В такъв случай, срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидат, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур г-н Бонев. Така всички ще покажем, че наистина сме готови на жертви в името на промяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране", пише Кънев.

Според него Манолова няма как да вземе София, а на първи тур тя просто е консолидирала червения електорат.

"Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев. Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви", обяснява Радан Кънев.

Коментари Напиши коментар

59

БГ

преди 2 години

До двоен мутростандартЗа сестра Галева ли да гласуваме? Тая, която се снима специално в храм св. София, как се моли??? Все едно не знам коя и каква е... Но помним!

58

Гошо

преди 2 години

РадЪнчо пак се опитва да жъне рейтинг на чужд гръб. Това би попречило на Бонев, който е уж "безпартиен". Случайни няма.

57

КАКЪВ ОХЛЮВ

преди 2 години

РАДАН КЪНЕВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ 40 ООО ЛВ ЗАПЛАТА В БРЮКСЕЛ И ДА ДОЙДЕ ДА ПРОДАВА БИЛЕТИ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ