Снимка: БГНЕС
fallback

Тази седмица бюджетът влиза на първо четене в зала. Оптимист съм за бюджета, още повече, че от ИТН казаха, че на първо четене ще го подкрепят. Големият въпрос е какво ще се случи между двете четения. Проблемът е дали колегите от ИТН ще се включат в това саботиране на бюджетната процедура. Това коментира в "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" и член на комисията по бюджет и финанси Пламен Шалъфов.

Не се предвижда нов дълг, подчерта той. Шалъфов е категоричен, че пари за пенсиите има и те ще бъдат взети от данъци и осигуровки.

Определени кръгове във властта и извън нея предпочитат тези пари да отидат не в пенсионерите, а в кухите фирми, които уж строят пътища, смята Шалъфов.

Относно протестите на служителите на МВР, той заяви, че реформата в МВР е доста трудна и сложна, промените са почти готови и министър Рашков съвсем скоро ще ги обяви - предвиждат се съкращения на служители и след това увеличаване на заплатите.

Има съгласуване между ИТН, ГЕРБ и ДПС. Това съгласуване не е само по линия на бюджета, парите за пътища и т.н. По много различни линии наблюдаваме синхрон и то е в много притеснителна посока, каза Шалъфов като даде пример и със скандала с лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево".

Защо депутатите от ПГ на Слави Трифонов искат оставка на хората, които в момента са заплашени от мафията, допълни той.

До две седмици българският народ ще знае дали ще има ново мнозинство в парламента и актуализация на бюджета, прогнозира Шалъфов.

Той коментира и законопроекта за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за председател.

Компроматната война е в пълен ход. Виждаме атаки по всякакви линии. Относно самия законопроект - със сигурност ще има голям дебат, очакваме го, категоричен е Шалъфов.

Той не пожела да отговори на въпроса дали ще бъдат приети оставките на министрите от ИТН и заяви, че това е работа на Министерския съвет. До приемането на бюджета няма да предложим нови министри. С актуализацията ще измерим пулса на нагласите в парламента, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

:)

преди 1 година

Е а дано няма. Че се изложиха доста.

19

ББ

преди 1 година

мали дпс-гроб т.о.овете...г-н Петков ви спря кражбите,майките ни по боково вземаха по 180 лв пенсии...сега са над 400,въпреки атаките на мафията дпс-гроб,държаща администрация,бизнес,прокуратура,съд...битката е нечовешка...и Народа ни трябва да избере страна!ще ви манипулират...ще ви предлагат по 50 лв...и ще продължите да живеете както предните 30 г....това ли искате?да търкате билетчета?вместо да имате достойно платена работа,осигуровки който не ви тежат,Справедлива съдебна,децата ви у дома

18

Анонимен

преди 1 година

22 От промяната няма нищо. Само веселба, нови БМВ та и правителственият самолет лети, за да отведе ухилените до някое забавно място. Като например, бара в Солун. Където Лена и нейният Киро ментата, присъствали на среща, на високо равнище. Разхищение на милиарди, никакви закони и нулева реформа. След повече от година във властта, все още хулят ГЕРБ, защото не могат нищо друго

fallback