Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

"Причината за оттеглянето на ИТН я виждам в по-широк аспект. Причината е това, че управляващите партии преди - ГЕРБ и ДПС, имат много висока легитимност. Те са не просто опозиция, а структуроопределящи. "Продължаваме промяната" и другите, които са за промяна, имат много по-слаби позиции все още. ДБ и БСП са между двата модела - на ГЕРБ и "Продължаваме промяната", заяви политологът Мария Пиргова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според нея Слави Трифонов се е проявил и в предишните два парламента като провокатор, а въпросът със строителните фирми е било възможно да бъде решен.

"Политическият ни елит е ужасно безотговорен.
Oще по темата
Той ще бъде наказан. Вероятно, ще минат много правителствa, докато моделът се изчисти", смята Пиргова.

"Следва това, че предвидените мерки за реакция на цените на горивата няма да се случат. Пенсиите няма да бъдат увеличени с 10%. Данъци няма да бъдат приспаднати на млади семейства. Няма да има нулева ставка на цената на хляба. Не знаем какво ще стане с храните наесен", заяви Пиргова.

Политологът посочи, че се постъпва безразсъдно и крайно безотговорно пред предстояща криза, а от това печели старият модел - ДПС и ГЕРБ.

Социологът Добромир Живков изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че има подготовка за нови избори.

"От ГЕРБ реагираха умерено вчера. Опитаха се да върнат отговорността към "Продължаваме промяната". За момента тактиката в поведението на ГЕРБ е да изчаква развитието на ситуацията. Има посока към избори. Вероятно, текат договорки какво да бъде евентуалното следващо управление на страната", уточни той.

По думите му каквото и да е правителство на национално съгласие в тази криза означава по-сериозна политическа безотговорност и по-силно спиране на реформите.

"Получава се схватка между предишното тежко статукво с това, което е в момента. Ключът понастоящем се оказа ИТН", добави Живков.

Живков подчерта, че е ясно, че ИТН не иска нови избори, както и че партията е буквално на ръба на четирипроцентната бариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Докато не измрат повечето коментари оправяне в България няма да има.

13

Анонимен

преди 1 година

Червените Багдасаровци си живеят с дпс герб ндсв сдс, а народа му отнеха младостта 32 г и преди още 34,колко станаха, че не мога да броя. Във всеки град и село университети бяха открити в училища, за техните си червени хора, децата им и т н

12

ааа

преди 1 година

няма да са много 1-2 преко сили и почват затворите и такива спецове като тоя ще одат да копат, където име мястото

fallback