Снимка: БГНЕС
fallback

ПП обвини ИТН откровени лъжи, които са изляли относно изготвянето на законопроекта за противодействие на корупцията.

Oще по темата
По-рано от партията на Слави Трифонов се противопоставиха на предложенията на ПП и предупредиха, че имат опасения, че новият орган КПКОНПИ може да бъде превърнат в нещо като нова прокуратура със свой главен прокурор.

Представителите на ИТН саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и ефективни действия срещу корупцията, заяви Мирослав Иванов от ПП.

С поведението си, с коментарите си ясно показват, че не желаят борбата с корупцията да е ползотворна и да даде резултат, добави той.  

Милен Матеев от ПП обясни, че политическата сила е внесла само законопроекта без ДБ поради създалата се ситуация и нападките, че такъв законопроект няма.

"От ДБ са участвали в изработването  на законопроекта и те бяха едни от най- дейните, които участваха в експертните съвети и ако са се почувствали пренебрегнати, може да се извиним, но ние искахме ясно да кажем, че повече няма да правим договорки с никого за борбата с корупцията", обясни той.

"Много се надявам този законопроект да бъде подкрепен от всички почтени депутати в този парламент независимо от коя парламентарна група са", призна Матеев.

Относно искането на ИТН решенията в новата КПКОНПИ да се взимат с пълно единодушие и всеки член да може да налага вето, би означавало новият орган да не работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 1 година

Най-лесно е да критикарстваш и намираш кривини у другите. В миналото е имало такава професия (обикновено упражнявана от недъгав) - шут. Два пъти му се даде възможност да покаже възможности и воля за управление - и двата пъти се скри зад дивана... Колко трябва да си озлобен на света и околните за да играеш вечна роля на контра. Къде отидоха приказките за демокрация. Задкулисно управление на шепа избранници, повярвали в лъжовни приказки с менторски тон в полутъмна стая - като подземен бос. Срам!

81

121-и

преди 1 година

Как учиндолският чалгар да няма образование?! Хайде холам, че той "следва" 20 години в Консерваторията и понеже е много ***, накрая един ректор, поканен да гостува в порнографското му и просташко щоу то съжали, и му връчи една диплома! Ама после се оказа, че тя е незаконна!

80

Анонимен

преди 1 година

Славчо нали беше за мажоритарни депутати.Тоест всеки депутат да гласува по съвест. Ха ха ха ха ха хаха

fallback