Снимка: БГНЕС

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е изрекъл днес лъжи по негов адрес.

"По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви в ефира на bTV Караджов.

Още по темата

Защо му трябват още милиарди за строителни фирми?

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той говори и за ин-хаус договорите.

"Подготвя се отново да финансират същите фирми по ин-хаус договорите. На срещата, на която отидох с различните варианти, бяха премиера, финансовия министър и Бойко Рашков. Всички се разбрахме, че договорите вече ще са строителни, а не за доставки. Те възложиха на двама зам, министри да работят по въпроса. На тези крадливи фирми аз една стотинка не съм разрешил да се плати. Платил съм на база решение на НС. Повечето ни поръчки са на най-ниска цена. С нито една фирма не съм се срещал никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase