Снимка: БГНЕС
fallback

В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо. За 6 месеца партньорите, с които подписахме това коалиционно споразумение - "Продължаваме промяната" направиха така, че наистина да се превърнат в огромното лошо в този парламент. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред БНТ.

По думите му премиерът и министърът на финансите имат стремеж за еднолична власт.

Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна ала. В една такава емоционална среда предполагам, че през следващите ни много кал ще си хвърлим. Ние трябва да залагаме на фактите и на истината. Да, според някои сме лоши, но предпочитаме да говори истината

Актуализацията на бюджета до последно се е предлагала "на тъмно".

"Винаги съм ходил с група експерти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по казуса и да има хора, които после да може да потвърдят каква е истината за тези коалиционни съвети. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на тъмно."

След заявлението на Слави Трифонов вчера, "Продължаваме промяната" не обелиха и дума за Македония, подчерта Балабанов. По думите на вдигането на ветото за РСМ с условие президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат гарант за националния интерес "така или иначе щяло да се случи".

На последния коалиционен съвет премиерът каза следното: "Трябва да направим така, че Макрон да победи". На въпроса защо, г-н премиер, той отговори, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на европредседателството по отношение на дипломацията и това е българаският национален интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин"

Балабанов съобщил за несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово съобщение до Лена Бориславова. По думите на депутата предложението било на премиера Петков и вицепремиера Василев, защото Рашков "не можел да направи необходимите реформи в МВР".

"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. той каза следното: Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние а извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 година

Има си хас десния т.шак на Слави да издрънка нещо по-различно от това , което им е поръчал Доганя ...

38

Черепа

преди 1 година

Абе тия от ИТН са като подвижен цирк(да не обиждам цирка).То не бяха Пепи Барбадоса, Пацо Шнорхела, Фъфлещата Ива,Пламен (Вещото лице) Данаилов, Ники Малкия Мук ...ИТННатиснаха им бутончето от Москва и се задействаха.

37

Гошо

преди 1 година

Балабанов прилича на онея дървени кукли използвани от вентрилоквистите(дето говорят без да си отварят устата). Той като говори си движи като тях само долната устна и също като тях говори това каквото му кажат( ДъПъСъ,/ Славуца/МАсква).

fallback