Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Имаме Национален съвет за тристранно сътрудничество днес и ще имаме възможност да говорим със синдикатите и работодателите. В този бюджет има няколко основни неща. Приходната част намалява данъци, дава приходи в джоба на работещите родители и намалява трайната цена за потребителите за редица стоки, най-вече, свързани с енергетиката", заяви финансовият министър Асен Василев по отношение на актуализацията на бюджета.

Вицепремиерът уточни, че бюджетът помага да се задържи инфлацията и да се дадат средства на хората, така че да посрещнат по-високите разходи, предаде Bulgaria ON AIR.

"Икономическият растеж за първото тримесечие бе 4,5%. Очаквам и за това тримесечие да бъде положителен, Средно за годината сме заложили растеж от 2,9%", каза той.

За компенсациите за електроенергията Василев подчерта, че стават по нов метод - с промени в Закона за енергетиката, които са внесени в парламента и нямат общо с актуализацията на бюджета.

"Оставайки в рамките на планирания дефицит, означава, че не наливаме още средства в мелницата на инфлацията. Това е най-доброто, което може да се направи в момента. Инфлацията се дължи на вносни фактори - увеличение на цената на газа, на зърното, на петрола. Няма как това да не се отрази на цените на нашето производство", коментира Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

Моля гледайте от 0:03 сек до 0:20 сек каква физиономия има..Тоя или има вибратор от онея където се контролират отзад и само при настискане на копче се активира или е на МДМ*А - Екст**ази ))))Говорене по шаблон хората които знаят за какво иде рече ще ме разберът.Когато говориш ясно и свободно никога не говориш като робот жалко , че малко хора разбират това

14

Анонимен

преди 1 година

falshifikatori, spekulanti, banditi, pirati. bg ima svrahproizvodstvo na eftin tok. ako prodaljavate da iznasilvate bulgarchetata s spekulantski teror ceni, ste vikam na pomost batko erdogan i drugia komshia.

13

...

преди 1 година

Да не пипа максималния осигурителен доход пък другото не ме интересува. Който има малко акъл е в IT сектора, където никой не се интересува от цените в момента. Недоумявам как има млади хора, които работят за по 1500-600 лв. на месец при положение, че с малко желание и учене за 1 година ще са на ниво да започнат работа като Q&A, а вече с повечко знания и програмист... Учете и се усъвършенствайте, хора.

fallback