"В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали хора. Затова избирателите трябва да си отварят очите, когато избират, защото има хора, на които мястото им не е там.

Още по темата
Парламентарист, който и да е той, да прави такъв жест и то точно на 2 юни, не е редно. Разни хора, разни идеали", коментира депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че целта на антикризисните мерки е да се помогне на най-бедните, така че техният жизнен стандарт и покупателната им способност да не паднат много. И определи като неоснователни исканията на работодателите и готовността им за протести.

Когато протестират, трябва да сравним какво правят нашите работодатели и какво в другите страни членки на ЕС. Българските работят с най-нисък данък върху печалбата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни", подчерта депутатът от БСП.

Според него 0% ДДС на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

"Би било по-добре да са по-целенасочени компенсациите, никой не може да тропне на масата и да налага на другите три партньори в коалицията какво да стане. В икономиката има един принцип - не бива да се прави нещо, за което ще има по-големи разходи за контрол, отколкото, ако няма контрол", коментира народният представител.

Той уточни, че оставка на парламентарист не може да се иска, освен ако сам не я подаде. Но изрази съмнение, че Ицо Хазарта би го направил.

Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде приета до края на юни."Имаме лоша практика, когато бюджет е приеман в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни денонощно. Ако се внесе в началото на следващата седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в НС, след това да има поправки, и да бъде приет до края на юни. Така хората ще усетят социалния пакет", заяви Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase