Снимка: БГНЕС
fallback

"България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото - носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи.

Oще по темата
Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове". Коментарът е на Мартин Димитров от ДБ пред Нова Нюз.

По думите му е напълно възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. "Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови", посочи той.

"От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива - бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер", допълни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Шутът на другаря Костов дрънка глупости, щото толкова може. Какво евро бълнува?!? Русия усилено преговаря с Китай и Индия за още доставки на нефт и газ. Ако се договорят планът е до Септември да Русия да спре напълно износа на нефт и газ за ЕС с изключение на Унгария д която имат дългосрочен договор. Това означава икономическа смърт за ЕС и рецесия като тази от началото на миналия век в САЩ. И тия с еврото са на борсата.

27

Анонимен

преди 2 години

Откакто "мъдрецът" Мартин Муньов Думитров стана диригентче на муньовчетата, съвсе м се "оправихме4. Нима не е ОЧЕВИДНО, че НАДУВАТЕ инфлацията, за да лапате безогледно и да ни ограбите най-безогледно! ГРАБИТЕ от всичко и от ВСЕКИ, за да уж дадете на някой си там, който и до ден днешен НЕ е видял РЕАЛНА поза от гръмко разтръбените ви комунизми-ПОПУЛИЗМИ?

26

Анонимен

преди 2 години

Тоя па какъв е и в качеството на какъв се изказва

fallback