fallback

Недоволство се зароди и сред актьорската гилдия в последните седмици. Какви са решенията на проблемите?

"Театрите, читалищата и музеите са държавни институции. Естествено е държавата да се грижи за своите институции. Актьорите са част от творческата гилдия и съвсем нормално е, че хората, които получават 900 лв. не го заслужават. Не става без творците и посланията им", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му едно правилно разпределение на бюджета би подредило нещата по правилен начин. Парите обаче не се харчали правилно.

"Протестът на хората, които създават духовния продукт, е много лош. Те рядко го правят, но когато го направят се запомня, защото ти нарушаваш достойнството на човека на изкуството", посочи Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че министърът на културата е добро момче.

"В Министерството обаче се иска по-лош човек. Това момче се държи деликатно, но само се държи. Цялото правителство трябва навреме да си отиде, достатъчно поразии направиха на българския народ. Нищо не става. Гаф след гаф и все за сметка на българина", изтъкна Рашидов.

И заключи, че България е страдала винаги, когато ни помогне някой отвън.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Андре Токев

преди 1 година

Още е в затвора, а тази мутра на свобода. Просто не е честно.

21

Щирлиц

преди 1 година

Хайде да играем на познай какво съм пил,след като сме изпаднали от мпс-то обаче...

20

Ало, каменоделеца

преди 1 година

Ко стана с ПТП-то, дето сътвори на кръстовището. Алкохолната проба, колко (5) промила показа, алкаш мутрагенски. Че и имаш наглостта, да даваш оценка на хора многократно по-интелигентни и образовани от теб. Ти си толкова попаднал, че вече копаеш дъното.

fallback