Снимка: БГНЕС
fallback

Съгласно коалиционното споразумение агенциите по храните и по горите скоро ще излязат от Министерство на земеделието, за да преминат към Министерски съвет, каза земеделският министър Иван Иванов по повод обвинения от депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев.

Според Дунчев има документи, които доказват скандални злоупотреби и партийни назначения в горите. Според агроминистъра обаче в момента горите са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на ПП “Продължаваме промяната”.

"Те контролират от директора до чистачката. Тези твърдения, които бяха изнесени в медиите, са крайно неверни - това са лъжи и за съжаление г-н Дунчев вече пречи не само на коалицията, но и на собствената си партия. Не е нормално и редно с документ със съмнителен произход, който нито аз, нито той може да докаже, че се извършват злоупотреби в министерството", каза министърът.

Александър Дунчев показа протокол от партийно събрание в БСП - Сърница с твърдението, че там с е решило назначаването на определени хора в горите.

"Назначения, аз не мога да твърдя, че са се направили, защото пак ви казах, Изпълнителна дирекция по горите е изцяло под ръководството на ПП "Продължаваме промяната". Когото и да са назначили, както и да са го назначили, това е тяхна отговорност“, каза министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на обвиненията за скандално партийно кадруване в горите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Стамат

преди 1 година

Никога по никакъв случай в България не е имало кадруване ! Няма такова нещо !Както беше казал Боце - там е само цвета на нацията .... :D

16

Анонимен

преди 1 година

Разбира се,че има,др.Импексова е в основата на всичко това е!

15

Праведен

преди 1 година

Никак даже няма !

fallback