fallback

"Цялата идея на законопроекта ми изглежда безумна. Когато четох текста на законопроекта от сайта на Народното събрание, ми хрумна идеята, че наистина трябва да се направят промени в този закон".
Oще по темата
Това обяви експертът по изборни системи д-р Светослав Живков в студиото на Bulgaria ON AIR.

От една страна ясно да се разграничи материалната сфера - да се направи различие между референдум и инициатива, с което гражданите да имат възможността да предлагат закони, и другата - гражданите да има възможност да отхвърлят приетите закони", заяви експертът по изборни системи д-р Светослав Живков.

По думите му хубавото на този законопроект е, че трябва да започнат да се разясняват нещата на българското общество, и на популизма в България да му се сложат рамки.

"Идеята на този законопроект въобще не е той да мине. Идеята е да се натрупа политически капитал пред електората. Популизмът в България не се ограничава само до "Възраждане", изтъкна д-р Светослав Живков пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че от гледна точка на закона трябва да се разграничат формите на референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Линекер

преди 1 година

България вън от НАТО и ЕС, Възраждане начело на властта, родоотстъпника Фес на стълба на позора.

9

Анонимен

преди 1 година

Пополизмът е такъв, само ако обещоното не се изпълнява! В този смисъл "Възраждане" все още не са управлявали, така, че не са популисти, а изразители на народното мнение!!!

8

Кирчо

преди 1 година

Аз вас всички ще оправя!С Джеймс Дж. О'Брайън(Джордж С. Паркър )ще предпродам и Бруклинския мост,и Турски поток,и вас!

fallback