Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

6 месеца от началото на своя мандат кабинетът "Петков" работи с коалиционно споразумение, но без програма и без консенсус по редица теми. Партньорите не се разбраха за новия гуверньор на БНБ, нито за военната помощ за Украйна. Съгласие нямаше и за мерките срещу инфлацията. След половин година на раздори от БСП настояват за рязка промяна в курса.

"Искаме програма още от началото и получихме уверение, че ще я има", заяви Кристиан Вигенин.

Най-голямата парламентарна група обаче вижда споразумението между партньорите като управленска програма.

"В него ясно са дефинирани приоритетите на властта. През изминалите 6 месеца ни връхлетяха поредица от кризи, които не са били налице при съставянето на коалиционното споразумение", обясни депутатът от "Продължаваме промяната" Петър Кулински.

От "Демократична  България" (ДБ) заговориха за програма на кабинета още преди две седмици. Подобен документ вече е обсъждан между лидерите в коалицията, но и той е останал без резултат.

"Правителството има нужда от ясни приоритети за следващите месеци, за да подобри своята ефективност от гледна точка на законодателна работа, защото тази ефективност очевидно не е добра. От наша гледна точка - правителствена програма или друг документ, който да ни фокусира, е необходим", подчерта съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Важно е кое вадим пред скоби, това не става ясно от самото споразумение. Голяма част от мерките, записани там, са записани като нуждаещи се от анализ", добави той.

А от ИТН призоваха да се спазва вече подписаната договорка между партиите във властта

"Всеки има право да казва каквото си иска. БСП понякога излизаха със свои мнения - за форсмажори и други обстоятелства. Според мен щом има такъв обществен договор като споразумението, то трябва да се спазва", посочи съпредседателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Те Киро и Кокорко от обикаляне с Фалкона нямат време да се приберат в България, вие чакате програма?

25

Анонимен

преди 1 година

Още от декември ПП и коалиции не си мръднаха пръста за увеличаването на цените ,а населването на украинци в България безплатно е май голямата грешка ,заради това че будите наказани здраво при ново избори

24

ГаньоГаньов

преди 1 година

Управленската програма май не е ясна само на БСП. Програмата вече е в пълен ход. Тотално навлизане на американците в България. Защото го заслужавате. А защо го заслужавате? Защото сте търпи деебиилии!

fallback