Снимка: Bulgaria ON AIR

На фона на протести в цялата страна правителството обяви антикризисните мерки.

"Диалогът се възстанови и правителството успя да намери общ език с всички групи, които са имали едни или други искания. Разбираме, че сега сме изправени пред различни предизвикателства и се опитваме да намираме решения. Говорих с много превозвачи, които не само, че не участват, а и са много против протестите. Трябва да е ясно за какво протестират. Ние трябва като общество да имаме воля да провеждаме реформи, които са в полза на обществото", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му тук общественият интерес е да имаме поддържани пътища, които да бъдат безопасни за хората, движещи се по тях и съответно тези, които ги рушат - да плащат.

"Това са казуси, които няма как да се изчистят с една среща и проблеми, които са наслагвани с години. В момента разрешаваме казуси, които са били трудни за разрешаване от предните управляващи и не са имали волята и желанието да проведат реформи", допълни Терзийски.

"Идеята е максимално бързо да се стигне до разрешение на казусите и да се намери един баланс в ситуацията, за да може и двете страни да се чувстват удовлетворени", посочи депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че антикризисните мерки са изключително необходими.

"Те са насочени да помогнат на хората. Тези мерки са изчислени да бъдат реалистични, за да може бюджетът да издържи на тях. В крайна сметка те трябва да са изпълними", изтъкна Йордан Терзийски. 

"На този етап увеличението на минималната работна заплата не е било предмет на обсъждане. Не може всичко да се обхване с такъв един пакет от мерки. Това са едни немалко средства. Хора от бизнеса казват, че благодарение на тези мерки ние сме спасили техния бизнес", каза гостът.

Терзийски коментира, че икономиката работи на много бързи обороти и това усещане за криза, което опозицията се опитвала да създаде, реално е една пропаганда.

"Проучванията, които излизат напоследък, не ни притесняват. Ние не работим за имидж и рейтинг, а за ангажиментите, които сме поели. Не сме в политиката на всяка една цена, а ще свършим нещата, които сме обещали, каквото и да ни коства това", заяви депутатът от "Продължаваме промяната".

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.