Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ДПС обвиниха правителството, че към момента няма никакви мерки, които да помогнат на хората и икономиката в условията на повсеместната криза, която е предизвикана от войната.

„Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с този на обществото. От самото начало той е свързан с частни бизнес и корпоративни интереси и доказателствата затова са много включително и Плана за възстановяване и устойчивост е корпоративен“, заяви в декларация от името на ПГ на ДПС Джевдет Чакъров.

Според него България е единствената страна в ЕС, която все още няма мерки, които са свързани с кризата, защото правителството е ангажирано с реализацията на мерки,свързани с частни бизнес интереси

„Едва тази седмица управляващите заговориха за пакет от мерки, притиснати от националния протест, но мерките тепърва ще се осъждат от коалицията, след това гласувани и евентуално през юли или август ще започне прилагането им“, настоя Чакъров.

„Войната в Украйна започна на24февруари и още през март във всички страни от ЕС вече се прилагаха първите мерки срещу кризата, а в момента се предлагат втори пакет от мерки и са набелязани такива в дългосрочен план. Асен Василев прогнозира, че конфликтът в Украйна ще продължи поне 4-5 години, но нямало да има драстично обедняване, което означава военна икономика. В България ли живее този министър, защото за всички нас реалността е различна“, настоя депутатът от ДПС.

По думите му в условията на тази повсеместна криза няма никакво подпомагане за социално слабите наши съграждани, на пенсионерите, липсва стратегия за управлението на икономиката по сектори.

 

Коментари Напиши коментар

26

ДПС мафия

преди 2 месеца

ДПС е най-старата мафия в БГ!

25

esko

преди 2 месеца

Що, на Доган интересите какви са? Боже господи!

24

toti

преди 2 месеца

Още нищо не сте видели.само да свърши войната и пашилъка свършва!!!