Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 760 лева от 1 юли. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски относно предложения пакет от антиинфлационни мерки, цитиран от БТА.

Ще продължим да настояваме и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, посочи той. Свиленски коментира, че тази мярка не намира широка подкрепа, но задача на БСП е да я отстоява в предстоящите преговори. Той каза, че ще настояват за намаляване на ДДС за продуктите в малката потребителска кошница, което още не намира подкрепа, но ще настояват поне за нулева ставка за хляба.

Радваме се, че политиката, която определихме за важна за нашата партия, а именно доходите на хората, цените на стоките и изобщо благосъстоянието на българските граждани, започва да намира подкрепа и изражение в предложенията на коалиционните партньори, коментира Свиленск

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Да ги вдигат тия пенсии, че телефонните измамници я поокъсаха. Как да дигат нови къщи във Ветово? Е, и сега през ден някой дъртак им хвърля по 20-30 бона( имали, дали) ама тогава ще е масово, ще има нови схеми и нов прокурор, дето не го е.ве за измамените. А какво да кажем ние , работещите, чиито заплати не се вдигат? От чии джоб ще вземат пенсиите, от хляба и бъдещето на чии деца ще теглят заеми? После пенсионерът отива и хоп! с червената бюлетина гласува ПРОТИВ нашето бъдеще.

46

Анонимен

преди 1 година

Вие добре ги разтягате сладки и медени за пенсионерите, но през декември м.г. вашият министър на МТСП и подчинените му от НОИ забравиха цели 6 г. от периода на пенсиониране и реално попариха половината от тях с 5% осъвременяване на пенсиите. Нито мин.Гьоков, нито шефът на НОИ не поискаха да отговорят на ощетените,защото те бяха виновните за това уж справедливо действие. Съмнението е, че и сега мин. Гьоков ще изиграе пенсионерите, защото се оказа, че зад тях не стои никоя партия, нито НОИ.

45

Анонимен

преди 1 година

На украинците сега давали по близо 400лв на човек , плюс тези 40 лв на ден , а Косово са със скъпи коли и могат да се издържат сами . Разбирам , ако не могат да си позволят нищо , да се помага , но повечето не са такива .

fallback