fallback

Пълното количество азерски газ ще бъде получавано още от 1 юли преди връзката с Гърция да бъде финализирана, съобщи премиерът Кирил Петков.

Oще по темата
"Това показва, че когато има нужна, нашите съседи помагат", коментира той.

"Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на газ. Успяхме да договорим много под средноевропейски цени на газ от САЩ", добави Петков.
 
"Цената е по-ниска от тази на "Газпром". Ще бъде доставена от американска компания без посредник, има сключен договор между американска компания и „Булгаргаз“. И двата кораба ще бъдат вкарани в нашата енергийната система на цена под тази на "Газпром", увери премиерът.

Малко по-рано днес той обяви на бизнес форум, че в момента сме в безпрецедентна криза.

"Всяка криза е възможност и тези възможности се отварят сега и за България, и тези възможности трябва да се използват по най-умния начин. Картата на Европа се преначертава в момента", коментира Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

ха ха балъци

преди 1 година

Всички видове газ е Руски! :))) Дори американският !

181

bbb

преди 1 година

Преди време Петков беще казал, че газта за М.май може и да е по-евтина от тази ПРЕЗ април. А се оказва, че ако беше доставяна газ по договора с Газпром, нейната цена от около 120 лв. щеше да е по-нииска с 33% спрямо сегашната цена. Измамници и мошеници управляват България!

180

мечтател

преди 1 година

ХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААААААААААА...............

fallback