Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени двама заместник-министри, съобщават от правителствената пресслужба.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Магистър е по право и има магистратура със специалност "Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси". Притежава богат опит в сферата на транспорта.

До този момент е бил член на съвета на директорите на "Столичен автотранспорт". През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството  на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в "Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в "Холдинг БДЖ" и "Информационно обслужване".

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование.

Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин.  

Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ "Св. Климент Охридски". Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ "Неофит Рилски". Преминала е през множество допълнителни квалификации.

Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН "Неофит Рилски" за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до всички папури !

преди 1 година

НЯМА ПО МОЖЕЩА ПАРТИЯ ОТ ГЕРБ ПЪК ВИЕ ТЪ.ПА.НА.РИ. СИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАДЕФ ЯНЕФ КИРЧО КОКОРЧО И ВСИЧКИ ПИГМЕЙСКИ ПАРТИЙКИ ДЕТО ВИ ОБИРАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!!!!ГЕРБ ПОБЕДА!!!!

8

Вики

преди 1 година

Кире, за кога ги назначаваш тия.... та ти скоро ще си ходиш...

7

Анонимен

преди 1 година

Раздувай щата, народа богат - да плащат. Не ви ли харесва промяната?

fallback