Снимка: БГНЕС
fallback

 "Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото", коментира пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той попита кои са посредниците и как са избрани и защо изобщо е трябвало да бъдат вкарани.

"Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска.

Oще по темата
Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

"Нашата информация е, че "Булгаргаз" купува от този посредник на 102 евро и една част от него му го продаваме обратно за 82 евро. Ще пуснем сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС във връзка с тази далавера. Надявам се временната парламентарна комисия да установи защо ние вече в продължение на месец купуваме отново руски газ, само че над 30 процента по-скъп, което струва на българския потребител над 100 милиона лева", обяви Добрев.

Той изрази надежда да не се засекрети комисията, тъй като ако това стане обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

 "Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

Според него има Закон за конфликт на интереси, който явно никой не спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Банкянския арестант, какво измуча по въпроса?

24

Делянчо лъжеца

преди 2 години

"Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев." Малеее, наглеци! Имаха 12 години да преговарят за алтернативни доставки, а те все си бяха все руски. Злоба и ревност, че не са те на баша и че никой повече не им вярва на лъжите. Сега вадят превозвачи, ресторантьори, сигурно и строители, очаквам и таксиджиите да изкрещят :"България (т.е. правителството) убива деца!" КОЙ още? Аха, КОЙ! Къде е пътната карта, Нушке?Къде?

23

Анонимен

преди 2 години

До 21 Призван е Петков от Божковистите и е един обикновен случайник МЕСИИ ИМА САМО В ГЛАВА АЗ НЕ ИСКАМ ТАКИВА КАТО ПЕТКОВ И ОНЕЗИ *** ОКОЛО НЕГО НАЗНАЧЕНИ С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СРУТЯВАТ СТРАНАТА НИ ИЗБОРИ ДЕМОКРАТИЧНИ ДОТОГАВАДОКАТО ДОЙДАТ ХОРА ПОЛИТИЦИ ЗНАЕЩИ МОЖЕЩИ С МЪДРОСТ ЗНАНИЯ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ БКП И СИСТЕМАТА

fallback