Снимка: БГНЕС
fallback

Идеята на тази среща за енергийната сигурност е в кратък период да се набележат стъпки за сценарии при всяка ситуация така, че целият регион да остане стабилен, заяви енергийният министър Александър Николов след енергийния форум с участието на министри от югоизточния регион, предаде БГНЕС.

Позицията на България за нефта е ясна. Ще искаме отсрочка. Работата на Лукойл и начинът, по който могат да намерят алтернативни решения в зависимост от решенията и търсим и вътрешни решения, така че да няма рискове за рафинерията и производството да продължи, каза Николов.

За газа той добави, че краткосрочните решения са свързани с подпазара, това е споразумението между ДЕПА и Булгаргаз, в дългосрочното решение е включена на работната група, в която е включена и ЕК и ще излезе с всички сценарии и предложения на ниво покупка, това ще бъде коментирано съвсем скоро, добави Николов.

Поради това, че в края на април доста рязко се промени микса и доста алтернативни решения трябваше да се случат, се търси балансът, за да няма ценови промени драстични в предложението на Булгаргаз към КЕВР, обясни още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 2 години

Корупция (на латински: corrumpo покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт.

47

Няма

преди 2 години

Да вземем мерки

46

Анонимен

преди 2 години

я си подай оставката не се излагай повече

fallback