Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изявлението от страна на Европейския съвет беше категорично, че Европа няма да прави преводи в рубли в обявените от "Газпром" сметки. Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента. Това заяви пред БНТ енергийният експерт Васко Начев.

Oще по темата
Той отчете, че Европа ще плати някаква цена за тези действия, но големият губещ ще бъде Русия, защото за нея всеки кубически метър газ е от изключително значение.

Един ден Русия ще се моли на държавите да получават газ и от нея, каза Начев.

Според него е спекулативно какво ще бъде увеличението на цената, не очаква обаче драстично високи повишения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

306

Анонимен

преди 2 години

Драги експерти знаеш ли какво казват руснаците "пошла на джоб европа",те нямат нужда от европа,а ако стане Европа да се моли няма да я огрее,до 10г Русия прекъсва всякакви връзки с европа безвъзвратно

305

Наблюдател

преди 2 години

Пет пари не давам за Руската газ. Но Много съм против САЩ да ми я продават същата на по-висока цена използвайки двамата ХАРВАРДСКИ *** за тая цел.

304

Анонимен

преди 2 години

До341. За българите руската газ не е важен и основен продукт. Ние не сме сериозен консуматор на газ. А с "щедрата брадска обич" българите са я опитали и при Т. Живков на опашки и купони за гориво.

fallback