Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Посещението на президента Румен Радев в Испания завършва днес с демонстративен полет на изтребител и посещение на стадиона на "Реал" (Мадрид).

Държавният глава първо ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване (CLAEX) във военновъздушната база в Торехон де Ардос, близо до Мадрид. След инструктаж и представяне на изтребителя Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските военновъздушни сили държавният глава ще има демонстративен полет на този боен самолет.

Oще по темата
Румен Радев ще награди с "Почетен знак на Президента на Република България" 14-о Крило от испанските военновъздушни сили - целият екип от пилоти, механици и други, който е бил в България два месеца по-рано тази година като част от аеротактическия отряд "Стрела", охраняващ българското въздушно пространство. От името на 14-о Крило наградата ще получи подполковник Хесус Саласар, командир на аеротактическия отряд "Стрела".

Президентът ще посети и Оперативния център на Южното командване на НАТО. Там ще има кратко представяне от генерал-лейтенант Фернандо де ла Крус Карабака.

Последен етап от визитата е централата на футболния клуб "Реал" (Мадрид) на стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица. Румен Радев ще има среща с Флорентино Перес, президента на клуба с най-много титли в историята на Шампионската лига.

След това президентът и оглавяваната от него делегация, в чийто състав са първата дама Десислава Радева и министърът на външните работи Теодора Генчовска, ще отпътуват за България.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 2 години

Това са думи на истински ПреZидент!

86

д

преди 2 години

г-н Президент - днес се почуствах Българин, когато Ви видях по ТВ с репортаж. Баси как ви гледаха. Мисля си, че сте се качили на тренировъчен -самолет, но това по никакъв начин не променя мнението ми за Вас

85

Кой

преди 2 години

Как допуснаха тази катастрофа Раzев, да се качи на европейски модел самолет! Това им гарантирана катастрофа със катастрофиралия руzки президент тук. Раzев катастрофи първо семейни, изостави жена деца за най известната парясница, катастрофира като съставител на провалени правителства, събра най известните руски шантажори в България. И последно е катастрофа за България.

fallback