fallback

"До този момент не сме видели дори дефиницията на Радев за българския национален интерес в тази ситуация. Има два варианта - той или обслужва директна руска пропаганда, или показва елементарно скъсване с реалността.
Oще по темата
Той се опитва да подчини българската сигурност и стабилността на политическата ситуация на някакъв интерес, който е неясен. Трябва да обясни как изглежда това "въвличане" на страната ни в конфликта, защото това обслужва идеята за нестабилност на българската държава, което граничи с национално предателство", коментира политологът Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Според социолога Юлий Павлов вчерашните спорове между президента и управляващи са затвърдили червените линии помежду им.

"Продължаваме промяната" няма връщане назад. Квалификацията към позицията на президента като "позорна" беше емоционална. Но думите на Радев са очевидно подвеждащи. Подвеждащо е питането на Радев как Корнелия Нинова е допуснала нещо. Той как си представя, че български министър може да спре продажба? По-добре е да продаваме директно, отколкото част от парите от продажбата да отива в посредник", коментира Павлов.

"Президентът е институция, която в тази ситуация няма значение. Проблемът е руското влияние в България. Нинова и "Възраждане" рисуват картина на реалността, която няма общо с нея. Това което видяхме с газа, не се случи, защото сме държали тон на Русия. А защото в Русия са убедени, че това ще проработи. Има механизми за влияние, които още работят. Това е безотговорното следствие от нещата, които наблюдаваме последните месеци. Нинова дали ще е част от правителството не е от значение, а дали прокарва интереса на България", заяви Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

Я ДАСКАЛЧЕТО ПАНЧУГОВ ДА ДЕФИНИРА ПОНЯТИЯТА "БЪЛГАРСКАТА СИГУРНОСТ","НЕСТАБИЛНОСТ" И "НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО" ТА ДА СЕ ПОСМЕЕМ С НАИВИТЕТНИЯТ МУ ИНТЕЛЕКТ.

22

Паню Баирски

преди 2 години

Не знам дали има някой, който да се съмнява, че и Радев е про - руски агент и също като Нинова е жалък слуга на руснаците. Трябва да се изчисти България от тези нещастници!

21

Анонимен

преди 2 години

stranichni efekti ot potentnite tabletki na prezidenta.

fallback