Снимка: БГНЕС
fallback

 "Другите държави в Европа намериха решение - да плащат чрез схемата с превалутиране. Притеснително е да нямаме възможност и ние да го правим. България има договор, който обезпечава нашите нужди от газ. Само се дават обещания, но всичко ще става по-скъпо", обяви пред НОВА народният представител от ГЕРБ - СДС Александър Иванов.

"Когато ГЕРБ управляваше, българските енергийни дружества бяха на печалба.

Oще по темата
Всички връзки със съседни държави се развиваха, изграждаха се нови и се усъвършенстваха технологично. Сега вече може да има реверсивно преминаване на газ - от различни доставчици и страни. През тръбите може да тече обем от 40 млрд. куб метра годишно, 15 пъти повече от необходимия за потреблението. Вземаме и милиарди левове от транзитно преминаване от "Газпром". Това заяви Александър Иванов, депутат от ГЕРБ - СДС за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той призова да реши проблема с доставките на газ без посредници.  По думите му газ ще има, вероятно пак от Русия, въпросът е на каква цена.

"Някой е намерил тази "врътка", нови фирми да се настанят в енергийната система на България и българските граждани да плащат на тях по-скъпия газ заради комисиони на посредници. Властта лъже българите", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Така като се замислих...войната няма да спре докато цяла Европа не се откаже от руския газ или поне повечето,за да си имат после украинците и Burisma гарантиран пазар.Дотогава ще ги спонсорират с оръжия да се подклажда войната.В такъв случай най-добре РФ още сега да им отреже на всички газа и да се приключва тази война.След нея всеки сам ще си преценява от къде да взима газ и на каква цена.

23

Анонимен

преди 2 години

Неслучайно Зеленски призовава да спират газа от Русия.Искат после цяла Европа по същите тръби след войната да захранват.Част от приближените на Байдън са инвестирали милиарди и в зелена енергия като са поръчали техника в Китай,която сега се произвежда.Те също ще искат да си върнат инвестициите.Всичко това ще ни се продава на тройни цени.Ако не беше войната никога нямаше да го платим.А войната,че е предизвикана от старана на Украйна всички знаем...

22

Анонимен

преди 2 години

Мда...украинската пропаганда гледам взе вече да се издава.Точно това беше замислил Хънтър Байдън.Как Украйна да продава газ и Burisma да печели като 2014-та година започна конфликта там точно заради това,а войната сега е следствие от всичко.Семейството на Байдън доста пари вложи в проекта.

fallback