Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако имахме разширено газохранилище в Чирен с капацитет от 1 млрд. куб метра годишно, в момента нямаше да се притесняваме от това спиране. Щяхме да имаме гориво за няколко месеца". Това обяви енергийният експерт Мартин Владимир пред Нова тв.

"Русия може би провежда специална газова акция у нас, за да замени "Булгаргаз" като клиент на "Газпром", за да се появи нов играч на пазара. Може би целта е преразпределяне на газовите пазари у нас и сключване на нов договор", добави Владимиров.

Според него няма започнати дългосрочни преговори за дългосрочна доставка на алтернативен газ.

Oще по темата
"За момента няма спиране на физическия транзит на газ. Когато това стане, можем да се справим с алтернативни количества природен газ, но това изисква сключване на спешни споразумения за солидарност с Гърция и Румъния за доставка на втечнен газ от терминалите в Гърция. На теория имаме алтернатива от терминала за втечнен газ, но на практика нямаме никакви договорености", обясни той. И допълни, че малките запаси в Чирен се дължат на по-ниските от очакваните природен газ от Русия през 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Мартине

преди 2 години

Мартине не обръщай внимание на тези руzки роби тук. Това което правиш ти и хората около теб е надежда за мен и България. Остави ги тези роби на Пуzин да си реват, те са дълбоко и сериозно промити в главите. Съжалявам че ви оставихме в наследство толкова повредени хора тук. Успех Марто.

44

клхйкл.к

преди 2 години

Като прочета "експерт разкри" и вече се смея 😅

43

Анонимен

преди 2 години

Айде, наредиха се оплаквачите на България за путинска радост. Спрете се бре! Ще се оправим някак.

fallback