Снимка: Facebook

Посолството на Русия в България публикува на Facebook страницата си разсекретени извадки за, както те твърдят, "зверствата и злодеянията" на немско-фашистките войски и властите в Мариупол през Втората световна война. Те посвещават поста на Столичен общински съвет и Столична община и ги обвиняват, че са "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич".

Още по темата
Ето и пълния текст, публикуван от посолството на Русия у нас:

„Предлагаме на вашето внимание извадки от разсекретения от Министерството на отбраната на Русия акт за зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г.:
Посветено е на днешните последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич…
Столичен общински съвет
Столична община

„В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 г. частите на СС завземат 26 случайни граждани и в центъра на града в двора на сградата на бившия Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги измъчват. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и показват на населението като жертвите на НКВД. Така загиват граждани Левин, Коган, Аливанов и други“.
„Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат съветски граждани и ги прегазват“.
„В издавания от фашистите градски вестник открито пишат, че немският войник си завоюва в Русия земята и робите“.
„Най-гнусните провокации се провеждат от немско-фашистки окупанти с цел да покажат, че мариуполците уж са доволни от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват руски военнопленници и мариуполци могат да вземат идентифицирани роднини. Хиляди жители излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от близките им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това заснемат като „посрещането на немските войски от руското население“.
Преди да бягат, фашистките зверове съзнателно подпалват и разрушават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 г. изгарят и взривяват всички обществени и частни сгради“.

Припомняме, че преди дни общинските съветници на София решиха площи в близост до руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна, съответно алея е именувана "Героите на Украйна“, а площад - "Борис Немцов". Общинарите решиха също украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община. 

Коментари Напиши коментар

229

Саня

преди 3 месеца

За въпросния "анонимен" и подобните му дъгата има само два цвята. Това означава, че той и подобните му имат засилена форма на дебилизъм и нежелание /или природен недъг/ да се развиват. От друга страна, съществуването на такива природни аномалии е много примамливо за психиатрите. Така че, съвет: В България има достатъчно добри психиатри. Те с удоволствие ще ви категоризират и там ,където ви изпратят, пак ще можете да живеете с широко отворени ***!!!

228

Национален интерес?

преди 5 месеца

Нашият национален интерес е войната да приключи, не Украйна да възвърне суверенитета си от преди войната, защото това ще означава продължаване на обстрела на Донбас и Луганск. Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие. Войната не можеше да не започне.

227

Пак по опорката?

преди 5 месеца

До както добре: Това че "ФАШИСТ И КО*МУНИСТ СА ЕДНО И СЪЩО" го знаят само неграмотниците и т'роловете като теб. Тези, които са написали Комунистическият манифест не са предлагали тоталитарна държава, а пък още по-малко са споделяли философията на Ницше за "господстващата раса". Но това е сложно за т'ролове. Неграмотникът винаги опростява нещата до собственото си ниво.