Общ преглед
Общинските съветници на София решиха площи, в близост до Руското посолство, да бъдат преименувани в чест на Украйна. С 33 гласа "за" и 16 "против" се преименува алея на "Героите на Украйна, а с 38 гласа "за" Столичен общински съвет прие наименуването на площад "Борис Немцов".

Междувременно общинарите решиха украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община. Предложението беше прието с 33 гласа “за”, 14 “против” и 1 “въздържал се”.

По-рано през деня пред сградата на Столична община се проведе протест, организиран от БСП - София и привърженици на най-малката парламентарно представена партия "Възраждане" (виж снимките).

Още по темата
“Нека областният управител да не излиза от границата на своята компетентност. Това е роля на пряко избраните от гражданите общински съветници”, каза председателят на СОС Георги Георгиев, цитиран от Нова телевизия във връзка с решението на областния управител да отхвърли предложението.

“Имаме някакъв областен управител, който по случайност има наченки на здрав разум. Аз съм тук, за да го подкрепя”, каза един от протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар