Снимка: архив, БГНЕС
fallback

След като по-рано поиска заседание на коалиционния съвет във вторник, лидерът на ДБ Христо Иванов обясни, че целта е да се оцени дали коалицията е в състояние да подплати собствените си твърдения, че е евроатлантически ориентирана, с подкрепата на определени действия като това да изпрати военна помощ на Украйна.

Oще по темата
Според него ДБ не може да остане в коалицията, ако тя не съответства на идентичността, която заявява, че има.

Въпреки това той смята, че не е време за избори.

Иванов отново настоя, че Украйна е жертва на неоправдана агресия и България не може да стои безучастна.

Той отново се обяви за изпращане на военна помощ за Киев, след като европейските страни-членки на НАТО вече изпращат такава.

„Трябва да вземем страна“, настоя Иванов.

Според бившия министър на външните работи Екатерина Захариев не може правителството да проявява такава слабост и малодушие.

„Тези, които не подкрепят Украйна, подкрепят войната“, каза тя.

Захариева се противопостави на предложението на ПП, което прие външната комисия в НС, според което парламентът дава мандат на правителството да обсъди и приложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели според нуждите на Украйна и съобразно възможностите на България. В него обаче не е посочена военна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Трол до Трол

преди 2 години

За пореден път се уверявам че много голяма част от българите Са подмазвачи на русия !Благодарение че сме в НАТО , До сега варна и бургас вече щеше да е анексирани от другаря Путин !На 100% , ама малко са умните в БГ :(

119

Анонимен

преди 2 години

ДБ носи цялата отговорност защото в момента ней лидер е не господин Христо Иванов а кака Корни и това дори госпожа Митрофанова може да го каже и не, няма да е руска пропаганда а самата истина. Нали ДБ дойдоха на власт за да променят модела ГЕРБ а какво се оказа, за власт и пари са способни да бъдат ръководени от БСП

118

Туй нящо

преди 2 години

"Трансатлантическа" много мяса на онуй нящо "транскексуална"

fallback