Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.
Oще по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

454

Анонимен

преди 2 години

Черен печат за 10 години!

453

Неутрален

преди 2 години

Същото е казвал и един австрийски чичко с мустачки. А какво е станало после - помните ли?Всъщност грешката е на Просто Киро - трябваше да прати Костадинов да говори с наглия укроп и да го нарита по живо по здраво!

452

АТАКИСТ

преди 2 години

Ами да ние сме с Русия! Аре марш в дупката от която си изпълзял !

fallback