Снимка: БГНЕС
fallback

"Доверието към правителството продължава да пада. Този месец - с доста по-малки стойности, но тенденцията е налична. ГЕРБ стои на сходни нива от изборите през ноември. Не можем да кажем, че ерозията при ПП автоматично води до ръст при ГЕРБ. Такъв има при "Възраждане", обяви политологът от Тренд Димитър Ганев пред Нова.

Според проучването "Възраждане" е много близко като резултат до БСП и ДПС. "Ако този ръст продължи, вероятно "Възраждане" ще бъде трета политическа сила само след няколко месеца", коментира Ганев.

Има структурна промяна на електоралната картина в страната от този месец.

Oще по темата
През миналия се взе едно мощно стъпало в ерозията към подкрепата на това правителство. Тенденцията в последния месец е продължила.

При предсрочни избори, той обясни, че не вижда вариант, при който ще има по-лесна коалиция.

"Не се вижда някоя от формациите да е близко до мнозинство. Същата комбинация няма да бъде възможна. Всеки един от субектите в управляващата коалиция при едни следващи избори ще има по-малко народни представители", каза още политологът.

На базата на хипотези Ганев заяви, че партия на Стефан Янев би имала представителство в парламента. "Основни потърпевши от подобен тип проект биха били "Възраждане", БСП и "Продължаваме Промяната", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Не

преди 2 години

само ще пада, но и напълно ще изчезне...Ние нямаме правителство....Има държавна сграда пълна с лица, чийто статус е за детска градина или психиатрия...

28

П.К.

преди 2 години

Това е ясно много отдавна. И чакаме съвсем скоро да паднат и самите фалшиви "управленци". И то така да паднат, че да не могат да се съвземат повече...

27

Анонимен

преди 2 години

Мафията е днес тук и сега божковистите какво ли не направиха и с много пари вече владеят държавата стари муцуни друсат хора и ядат ли ядат

fallback